KARIN BOYE – RELEASETURNÉ 7-10 maj – Karins livsplatser!

Jag ser så fram emot turnén för Karin Boye-skivan “Några Karin!“. Jag vill spela på några av “Karins platser”: där hon föddes, levde i sina unga år och där hon lämnade jordelivet lutad mot en tall….hon levde också i Uppsala, Wiggbyholm, Östermalm och Berlin…men det får bli nästa turné….Jag valde de viktigaste platserna för mig! Efter detta kommer Karin-musiken bli inlemmad tillsammans med Emily Dickinson och de andra underbara poeter jag tonsatt!

7 maj ALiNGSÅS KONSTHALL 19.00 där det också pågår en konstutställning med Maria Friberg, tema flöde och kontroll, som sägs vara intressant! Konserten arrangeras av Alingsås kommun med fantastiska Birgitta Westergren-Lenken!

8 maj FULLERSTA GÅRD i HUDDINGE 18.00 där Huddinge kommun och Karin Boyesällskapet arrangerar konserten på den fantastiska 1700talsgården som ligger strax bredvid Huddinge Centrum, där Karin Boye bodde med sin familj i en villa 1909 ca….det står en staty framför där hon bodde, även om det idag är ett höghus där. Karin Boyesällskapet betalar så det är fri entre. Åk till Huddinge Centrum med pendeltåget och gå till vänster efter trapporna, följ vägen tills ni ser en äppelträdgård! Där finns också ett special Karin Boye-rum att bese, med böcker, statyer och bilder….Även så kan man äta och fika kakor och bullar emellan kakelugnarna från Mariestad….

9 maj STADSBIBLIOTEKET TRAPPAN 13.00 på Götaplatsen i Göteborg tillsammans med Felisia Westberg!

10 maj FOLKTEATERN i GÖTEBORG (18.30) 19.00 där de under dagen uppmärksammar Kristallnatten med manifestationen “Det fria ordet” med flera monologer från 15.00, vi avslutar dagen med förband: Felisia Westberg, som sjunger och spelar fantastiska låtar med kontrabas. Sen kommer jag, Henrik Cederblom och Petter Eriksson och förhoppningsvis gäster från skivan…Detta är en fest, så vi har bestämt att det är fri entre, så kom och fira och drick champagne med oss!

VÄLKOMNA ALLA SOM ÄR I KROKARNA eller LÄNGRE BORT! 

Sofie_L_CF_20140329_0734

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.