Fina ord om Emily and I

Fina ord från Jan Gradvall och DI om Emily and I.

Sofie Livebrant är känd för att ha skrivit låtar till Sofia Karlsson, Det var hon som tonsatte Sofia Karlssons tolkningar av Dan Andersson. Nu har Sofie Livebrant på egen hand tonsatt dikter av Emily Dickinson, en amerikansk poet mvars besatthet av döden och magiska tänkande lämpar sig märkvärdigt väl för att tonsättas. Utgåvan är ett konstverk i sig. Albulmet är förpackat som en bok på 52 sidor med personliga essäer.

Även Göteborgsposten säger fina saker,

Sångerskan och gitarristen Sofie Livebrant har tidigare tonsatt till exempel Dan Andersson och är mest känd för sitt samarbete med Sofia Karlsson.
Emily and I är en strålande vacker hyllning till den amerikanska 1800-talspoeten Emily Dickinson, som Livebrant har ett långt och varmt förhållande till.
Det är en jordig, lite bucklig och opolerad produktion där Johan Lindström spelar på allt han hittar i studion och Livebrant sjunger mycket bra med en samtidigt ljus och stark röst.
Allt serverat i en kolossalt snygg liten bok illustrerad av Lars Lerin och med en Dickinson-biografi av Patrik Reuterswärd.
Samtliga poem är dessutom översatta.
Vad kan man mer begära.

Jätteroligt! Här kan ni upptäcka mer om Emily and I.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.