SvD recenserar Emily and I

Fin recension i dagens SvD! Läs nedan eller läs här.

Sofie Livebrant har fångat det vackert ålderdomligt karga när hon tonsatt elva dikter av Emily Dickinson (1830-1896). Hon är inte ensam om att ha fascinerats av den amerikanska poeten men har, i nära samarbete med musikern och producenten Johan Lindström, hittat ett sätt att tolka texterna som känns både kongenialt och personligt.

Precis som på debuten From here to here handlar det musikaliskt om en lika ödesmättad och spartansk som infallsrik form av americana. Det är mycket luft kring stränginstrumenten och Livebrant sjunger med ett närmast konstlöst tonfall. Ungefär som om hon sitter vid ett rustikt köksbord med en skål gröt framför sig.

Skivan kommer med en snyggt formgiven 56-sidig bok med bildmaterial och texter av och om både Dickinson och Livebrant.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.